Ambitie en uitdaging

Ga aan de slag als regieverpleegkundige
Solliciteren? Klik hier!

“Als de functie van regieverpleegkundige er al was, toen ik net klaar was met de opleiding voor HBO-verpleegkundige, had ik direct gesolliciteerd. Hier was ik naar op zoek omdat het echt een samenvoeging is van alle HBO-competenties,” zegt Wendy Leenheer die als verpleegkundige en projectleider aan de wieg stond van de ontwikkeling van de nieuwe functie Regieverpleegkundige bij Zorggroep Apeldoorn.

“Wij geloven erin dat het mes aan twee kanten snijdt: goede zorg dichtbij de cliënten en zinvol en uitdagend werk voor de professional wat bijdraagt aan persoonlijke groei. In deze nieuwe functie is dat mogelijk.” Lees hieronder verder en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Verschillende rollen

“In deze functie heb je een echte regierol. De belangrijkste reden is dat we hiermee de professionals kunnen laten doen waarvoor ze opgeleid zijn. Het gaat verder dan de directe zorg, want je werkt ook aan de ouderenzorg van de toekomst. Daarbij is de regieverpleegkundige, als onderdeel van het team, sparringpartner voor de directe collega’s en zorginhoudelijk eindverantwoordelijk. Daarin werk je samen met het multidisciplinaire team. Het is geen hiërarchische functie, je levert direct en indirect een bijdrage aan het primaire proces. Heel afwisselend dus. We hebben het functieprofiel aan laten sluiten op het beroepsprofiel van de HBO-verpleegkundige. Met alle verschillende rollen. Je staat opgesteld als een echte spin in het zorgweb.”

'De belangrijkste reden is dat we hiermee de professionals kunnen laten doen waarvoor ze opgeleid zijn'

Verbinder

“De regieverpleegkundige verbindt de visie aan de praktijk en de verschillende disciplines met elkaar als verbindende schakel tussen de cliënt, naasten, collega’s en teammanager. Daardoor krijgen signalen en ideeën een vervolg. Je kunt voorstellen doen die bijdragen aan het bouwen en versterken van de deskundigheid en directe zorgverlening. Daarnaast participeer je ook in projecten die organisatie breed plaatsvinden. Wat fijn is, is dat de regieverpleegkundige ook de ruimte heeft om zelf met voorstellen te komen voor kwaliteitsverbeteringen. Je kunt daarbij zelf onderzoek doen naar nieuwe oplossingen die het werken slimmer en makkelijker maken. Bijvoorbeeld naar de inzet van technologie, of een aanpassing van een werkproces. Bij alle voorstellen en veranderingen zien we het als een groot voordeel dat de regieverpleegkundige steeds in verbinding staat met alle partijen zodat iedereen zich gehoord en gezien voelt.”

Mooie ontwikkeling

“Het werken bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken is leuk en uitdagend. De verschillende aspecten die komen kijken bij deze nieuwe functie zijn fantastisch. Wij zijn steeds bezig de kwaliteit van zorg te verhogen en dat we de mens achter de ziekte zien. Onze cliënten mogen zijn wie ze willen zijn, zo is ook onze visie. Daarom is deze functie ook
voortdurend in ontwikkeling door het meebewegen op veranderingen.

Uiteraard kun je een voorkeur aangeven voor een afdeling binnen de expertiselijnen dementie, somatiek of herstelzorg. Ik zou zeggen: Pak die kans!”

Meer verhalen

Triageverpleegkundige Heleen

Triageverpleegkundige Heleen

Lees het verhaal van Heleen   
Gastvrouw Hermien

Gastvrouw Hermien

Lees het verhaal van Hermien   
Fysiotherapeut Fatih

Fysiotherapeut Fatih

Lees het verhaal van Fatih