Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk: je talent is van onschatbare waarde!

Samen met een cliënt een kopje koffie drinken, een wandeling maken of ondersteunen bij een activiteit als koken of muziek. Als vrijwilliger bij Zorggroep Apeldoorn ben je van grote waarde. Vrijwilligerswerk is dankbaar werk en betekent heel veel voor onze cliënten.

Vrijwilligerswerk is maatwerk

Welke taken je als vrijwilliger kunt doen hangt helemaal af van wat je wilt en kunt. Samen met de medewerkers van Bureau Vrijwilligerswerk kijken we wat bij je past. Je werk stemmen we af op je talenten en de behoefte van onze cliënten. In principe is daarom alles mogelijk, van meerdere dagen per week tot bijvoorbeeld een dagdeel per maand. Van wandelen tot zwemmen tot af en toe een kopje koffie drinken.

De medewerkers van Bureau Vrijwilligerswerk bemiddelen en begeleiden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is en dat het vrijwilligerswerk aansluit bij je wensen. Je kunt altijd met al je vragen terecht bij Bureau Vrijwilligerswerk.

Vrijwillig vismaatje voor Fred

Uren in overleg

Actieve vrijwilliger voor DemenTalent senior

Uren in overleg

Vrijwilliger voor de kookgroep

2 tot 3 uur

Bezoekvrijwilliger

Uren in overleg

Actieve, handige vrijwilliger voor DemenTalent

Uren in overleg

Vrijwillige gastheer/gastvrouw

Uren in overleg

Sportieve vrijwilliger voor cliënt

Uren in overleg

Wandelvrijwilliger

1 tot 2 uur

Vrijwilliger maaltijdondersteuning

Uren in overleg

Zorgvrijwilligers hospice De Spreng

4 tot 24 uur

“Je krijgt er zoveel voor terug. Een overweldigend gevoel van dankbaarheid.”

Lees het verhaal van Marinus
Vrijwilligerswerk is dankbaar werk en betekent heel veel voor onze cliënten

Vrijwilligers zijn onmisbaar  voor het welzijn van onze cliënten. Je kunt al vrijwilliger zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden en hoe lang je het werk wilt doen. Toch is het fijn als als cliënten en medewerkers op je kunnen rekenen. We zeggen dan ook vaak dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Natuurlijk krijg je als vrijwilliger bij Zorggroep Apeldoorn een goede introductie en begeleiding. Als het nodig is voor je vrijwilligerswerk, krijg je scholing.
Je ontvangt een tegemoetkoming voor reis- en onkosten. Tijdens het uitvoeren van het vrijwilligerswerk ben je verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid.
Je kunt lid worden van de personeelsvereniging en ontvangt  het personeelsblad van Zorggroep Apeldoorn. Ook organiseren we elk jaar een gezellig vrijwilligersfeest.

Ook vrijwilliger worden?

Check onze vrijwilligersvacatures en kijk of er wat voor jou bij zit. Wil je meer informatie en heb je andere ideeën? Neem dan contact op met het Bureau Vrijwilligerswerk van Zorggroep Apeldoorn.

Bel: 0555495107 of mail naar: bureauvrijwilligerswerk@zgapeldoorn.nl