Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk: je talent is van onschatbare waarde!

Samen met een cliënt een kopje koffie drinken, een wandeling maken of ondersteunen bij een activiteit als koken of muziek. Als vrijwilliger bij Zorggroep Apeldoorn ben je van grote waarde. Vrijwilligerswerk is dankbaar werk en betekent heel veel voor onze cliënten.

Vrijwilligerswerk is maatwerk

Welke taken je als vrijwilliger kunt doen hangt helemaal af van wat je wilt en kunt. Samen met de medewerkers van Bureau Vrijwilligerswerk kijken we wat bij je past. Je werk stemmen we af op je talenten en de behoefte van onze cliënten. In principe is daarom alles mogelijk, van meerdere dagen per week tot bijvoorbeeld een dagdeel per maand. Van wandelen tot zwemmen tot af en toe een kopje koffie drinken.

De medewerkers van Bureau Vrijwilligerswerk bemiddelen en begeleiden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is en dat het vrijwilligerswerk aansluit bij je wensen. Je kunt altijd met al je vragen terecht bij Bureau Vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger / maatje voor cliënt

1 tot 2 uur

Vrijwilliger / maatje voor cliënt

Uren in overleg

Actieve vrijwilliger voor DemenTalent senior

Uren in overleg

Vrijwilliger voor de kookgroep

2 tot 3 uur

Bezoekvrijwilliger

Uren in overleg

Vrijwilliger voor de duo-fiets

Uren in overleg

Actieve, handige vrijwilliger voor DemenTalent

Uren in overleg

Vrijwillige gastheer/gastvrouw

Uren in overleg

Ondersteuning/begeleiding activiteiten

Uren in overleg

Sportieve vrijwilliger voor cliënt

Uren in overleg

Wandelvrijwilliger

1 tot 2 uur

Fietsen met cliënten op een duo-fiets

Uren in overleg

Vrijwilliger maaltijdondersteuning

Uren in overleg

Zorgvrijwilligers hospice De Spreng

4 tot 24 uur

“Je krijgt er zoveel voor terug. Een overweldigend gevoel van dankbaarheid.”

Lees het verhaal van Marinus
Vrijwilligerswerk is dankbaar werk en betekent heel veel voor onze cliënten

Vrijwilligers zijn onmisbaar  voor het welzijn van onze cliënten. Je kunt al vrijwilliger zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden en hoe lang je het werk wilt doen. Toch is het fijn als als cliënten en medewerkers op je kunnen rekenen. We zeggen dan ook vaak dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Natuurlijk krijg je als vrijwilliger bij Zorggroep Apeldoorn een goede introductie en begeleiding. Als het nodig is voor je vrijwilligerswerk, krijg je scholing.
Je ontvangt een tegemoetkoming voor reis- en onkosten. Tijdens het uitvoeren van het vrijwilligerswerk ben je verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid.
Je kunt lid worden van de personeelsvereniging en ontvangt 6 keer per jaar het personeelsblad van Zorggroep Apeldoorn. Ook organiseren we elk jaar een gezellig vrijwilligersfeest.

Ook vrijwilliger worden?

Check onze vrijwilligersvacatures. Wil je meer informatie en heb je andere ideeën? Vul dan het aanmeldingsformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

Aanmelden als vrijwilliger

Wij nemen zo snel mogelijk contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.